Skip to main content

Behandelingen & Specialisaties

Als gediplomeerde medisch pedicures– en beide lid van brancheorganisatie ProVoet – hebben wij ons na de basisopleiding verder verdiept in specialisaties en technieken. Zo zijn wij allround geworden in het uitoefenen van ons beroep. Daarom kunnen wij u ook de onderstaande gespecialiseerde behandelingen aanbieden:

Diabetische voet

Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door onze specialisatie in de ‘Diabetische Voet’ kunnen wij professionele hulp en verzorging geven. Ook hebben wij contracten met alle podotherapeuten in onze regio zodat wij snel kunnen overleggen bij geval van twijfel of bij wonden. In veel gevallen wordt deze behandeling ook door de ziektekostenverzekering gedekt vanuit de basisverzekering, en betaald u bij ons alleen een eigen bijdrage.


Reumatische voet

Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door onze  specialisatie kunnen wij zorgen voor drukverlichting bij vergroeiingen  en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.

De behandeling bij reuma patiënten wordt veelal vergoed vanuit het aanvullend pakket van de zorgverzekering.


Orthesiologie

Beide hebben wij ons gespecialiseerd in orthesiologie, dit is een techniek waarbij wij d.m.v. siliconen materiaal op maat gemaakt, diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan likdoorns. Ook kunnen wij ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).


Voetreflexzone-massage

Punten in de voeten corresponderen met plaatsen in het lichaam. Door deze bijzondere massage ontspant het lichaam en kunnen blokkades worden verminderd. Yvonne heeft zich in dit vak gespecialiseerd, en zal deze behandeling met veel plezier aan u geven. Heerlijk even ontspannen.


Nagelbeugel technieken

Ingroeiende teennagels komen vaak voor. Wanneer het correct knippen en drukvrij leggen niet toereikend zijn, kunnen wij eventueel in samenspraak met u, overgaan tot het plaatsen van een nagel beugel. Deze beugel kan gemaakt worden van een speciaal soort metaaldraad, of van composiet. Samen kijken we wat voor u de beste en veiligste optie is.

Manicure behandelingen

U kunt bij ons terecht voor vele soorten manicure behandelingen. Denk hierbij aan de behandeling van de handen en de natuurlijke nagels d.m.v een manicure behandeling, maar ook een gellak is mogelijk.

Wilt u graag langere en of stevigere nagels, dan is een verlenging en of versteviging van de natuurlijke nagel mogelijk met acryl of BIAB. Vele kleuren, modellen en mogelijkheden. Samen kijken wij wat het beste bij u past.

Vergoedingen

Wanneer u vanwege een aandoening/ziekte in combinatie met neuropathie een verhoogd risico loopt op een ontsteking aan uw voet(en) komt u in aanmerking voor een vergoeding van een groot deel van uw pedicure behandeling vanuit uw basisverzekering. 

Voorbeeld: u bent diabetes patiënt, heeft een verminderd oppervlakte gevoel in uw voeten (neuropathie) en u heeft 1 of meerdere druklocaties aan uw voeten ( bijvoorbeeld dik eelt onder de bal van uw voet, of een ingroeiende  nagel) Dan is de kans groot dat u in aanmerking komt voor een vergoeding vanuit de basisverzekering.

Het is hierbij belangrijk dat u vanuit de huisarts wordt verwezen voor  een controle bij de podotherapeut, deze zal beoordelen of u recht heeft op vergoeding, en zo ja hoeveel behandelingen. Daarna worden uw gegevens gecommuniceerd met uw pedicure. 

error: Content is protected !!