Pedicure

De Provoet Pedicure

provoet

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Ik geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.

Bent u diabetisch, reuma of oncologisch patiënt of heeft u hart en vaatziekten?

Dan hebben u en uw voeten speciale zorg nodig. Vanwege het feit dat uw voeten vaak minder doorbloed zijn, en minder gevoel hebben door aantasting van de zenuwen is onderhoud, screening en controle heel erg belangrijk. Dit is ook de reden dat veel mensen de pedicure behandeling vergoed krijgen. Bij Salon Beautylounge wordt er samengewerkt met huisartsen, podotherapeuten en de Ketenzorg uit de omgeving. Bent u benieuwd of een vergoeding voor u ook mogelijk is? Bel dan even.  

Vergoedingen

Sinds maart 2013 valt de vergoeding van een medisch noodzakelijke pedicurebehandeling voor de diabetische voet onder de basisverzekering. Of de behandeling van uw voeten medisch noodzakelijk is, bepaalt uw diabetisch verpleegkundige tijdens uw jaarlijkse controle, u krijgt dan een SIMM code toebedeeld. 

SIMM 0:  wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Kijk voor de voorwaarde in uw polis.

SIMM 1: wel medisch noodzakelijk? wordt vergoed uit de basisverzekering via diabetisch centrum of podotherapeut

SIMM 2: wordt vergoed uit de basisverzekering via de podotherapeut

SIMM 3: wordt vergoed uit de basisverzekering via de podotherapeut

 

De behandelingen voor de reumatische voet worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bekijk daarvoor even uw polisvoorwaarden.

 

ProCERT / KRP

Het kwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP) is een systeem dat is ontwikkeld door ProCERT om de kwaliteit van pedicures te waarborgen. Zorgverzekeraars verlangen van zorgverleners dat ze hun kennis op peil houden. Zorgverzekeraars zullen het KRP gebruiken voor het verstrekken van vergoedingen. Ik ben in het bezit van het diploma Medisch Pedicure, volg de benodigde bijscholingen en trainingen en ben daardoor geregistreerd in het KwaliteitsRegister, waardoor de behandeling van Diabetici en Reuma-patiënten geheel of gedeeltelijk vergoed zal worden.
Zie website: www.kwaliteitsregisterpedicures.nl


Wilt u meer informatie over dit onderwerp? dan kunt u altijd even bellen.

 

Voetreflexologie

Vanaf 2022 kunt u bij ons uw pedicure behandeling combineren met een voetreflex behandeling. De Voetreflexbehandeling is natuurlijk ook als losse behandeling in te boeken.

Voetreflexologie
Een ontspannende behandeling waarbij ervan uit wordt gegaan dat alle organen en lichaamsdelen in verbinding staan met reflex zones onder de voeten.
Wanneer zich ergens in je lichaam een disbalans bevind, bijvoorbeeld pijn in je onderrug , ontstaan er ophoping van verschillende chemische stofjes rond de zenuwuiteinden in de corresponderende zone onder de voeten. Met behulp van voetreflexologie is het mogelijk deze chemische stofjes op een zachte manier af te voeren. Ze worden gefilterd door je nieren en via je urine uitgescheiden waardoor de balans wordt hersteld.
Onze gediplomeerde collega geeft deze behandeling, eventueel in combinatie met een pedicure, op vrijdag in de salon.
Boeken kan nu via de website, of telefonisch☎️📲💻
Voetreflex behandeling 45 min € 45
In combinatie met pedicure 90 min € 79