Pedicure

De Provoet Pedicure

provoet

Vreemd genoeg blijkt nog steeds maar een kwart van alle Nederlanders geregeld hun voeten te laten verzorgen. Terwijl we dit deel van ons lichaam toch erg zwaar belasten!

Daarom is het ook logisch dat uw voeten extra aandacht verdienen. Want u kunt pijnlijke voeten makkelijk voorkomen of verhelpen door een bezoekje aan een vakbekwame pedicure, aangesloten bij de brancheorganisatie ProVoet. Ik geeft uw voeten de behandeling die ze nodig hebben.

Wat doet een pedicure precies?
Tot de werkzaamheden van een pedicure behoren onder andere het verwijderen van eelt, likdoorns, het op de juiste wijze knippen en frezen van nagels en nagelproblemen oplossen. Het geven van adviezen en het opsporen en zoveel mogelijk wegnemen van de klachten behoort ook tot hun taak. En als verwennerij is er na afloop van de behandeling een fijne afsluiting voor de cliënt met een voetmassage.

Waaraan herkent u een vakbekwame ProVoet pedicure?
ProVoet is de Nederlandse branchevereniging voor pedicures. Alle leden van ProVoet worden verplicht om een door de branche erkend vakdiploma te halen. Hierdoor weet u zeker dat uw voeten door een vakkundige voetverzorger behandeld worden!
De meeste gediplomeerde leden voeren het logo van ProVoet op hun gevelbord, afsprakenkaartjes en op hun website, net zoals ik.

Bent u diabetisch, reuma of oncologisch patiënt?

Dan hebben u en uw voeten speciale zorg nodig. Vanwege het feit dat uw voeten vaak minder doorbloed zijn, en minder gevoel hebben gebruik ik daarvoor speciale instrumenten. Dit voorkomt kleine wondjes en eventuele schaafplekjes, die voor u een vergroot risico op ontstekingen zouden kunnen zijn.

Vanwege het feit dat ik buiten mijn reguliere pedicurediploma ook een scala aan bijscholingen heb gevolgd, en daarbij ook de certificaten voor de diabetisch en reumantische heb behaald, ben ik bevoegd tot het behandelen van uw voeten. Salon Beautylounge beschikt over de juiste registratiecodes die u nodig heeft om te declareren bij uw zorgverzekeraar. Kijkt u even onder het tabje specialisatie om te kijken welke vergoedingen er eventueel voor u van toepassing zijn.

Vergoedingen

Sinds maart 2013 valt de vergoeding van een medisch noodzakelijke pedicurebehandeling voor de diabetische voet onder de basisverzekering. Of de behandeling van uw voeten medisch noodzakelijk is, bepaalt uw diabetisch verpleegkundige tijdens uw jaarlijkse controle, u krijgt dan een SIMM code toebedeeld. 

SIMM 0:  wordt vergoed uit uw aanvullende verzekering. Kijk voor de voorwaarde in uw polis.

SIMM 1: wel medisch noodzakelijk? wordt vergoed uit de basisverzekering via diabetisch centrum of podotherapeut

            niet medisch noodzakelijk? wordt niet vergoed, eventueel uit uw aanvullend pakket.

SIMM 2: wordt vergoed uit de basisverzekering via diabetisch centrum of podotherapeut

SIMM 3: wordt vergoed uit de basisverzekering via diabetisch centrum of podotherapeut

 

Voor die mensen die een SIMM 0 toebedeeld krijgen, maken wij een factuur die bij uw zorgverzekering ingediend kan worden.

Voor de mensen die een SIMM 1 (medisch noodzakelijk) 2 of 3 toebedeeld krijgen, wordt uw factuur rechtstreeks door Salon Beautylounge gedeclareerd.

 

De behandelingen voor de reumatische voet worden vergoed vanuit uw aanvullende verzekering. Bekijk daarvoor even uw polisvoorwaarden.

 


Wilt u meer informatie over dit onderwerp? dan kunt u altijd even bellen.