Wat is Acryl

Acryl is een speciaal ontwikkelde poeder vloeistof verhouding waar men een versteviging of verlenging op de natuurlijke nagel maakt. Door middel van een speciaal ontwikkeld penseel wordt de vloeistof opgenomen en gemengd met de speciale acryl poeders.

 

Het zetten van acrylnagels

Om infecties en schimmels te voorkomen zullen eerst de handen gedesinfecteerd worden. Daarna de nagelriemen voorzichtig teruggeduwd. De nagels worden naar keuze wel of niet verlengd. Als het nagelbed te kort is, dan heeft u de mogelijkheid om het nagelbed te verlengen.

acryl-zetten

Na het schoon en vetvrij maken van de nagels zal de acryl worden aangebracht. Als de acryl voldoende is uitgehard zullen de nagels worden gevijld in elk gewenst model.

 

Wat is een French Manicure ?

Dit zijn de witte randjes aan het einde van de nagels. Deze worden gemaakt van witte acryl. Je kunt in plaats van wit ook soft white of een naturel om een natuurlijke nagel te creëren, gebruiken.


Wat is een Nabehandeling ?

Na 3 – 5 weken zal de nagel zo ver gegroeid zijn dat het nodig is om de acrylnagels te laten na behandelen. Dit omdat ze anders ''top'' zwaar worden en kunnen gaan breken.  De nagels zijn ''uitgegroeid'' en het product dient te worden vervangen. Hierbij wordt 70% van de oude acryl verwijderd. Dit gebeurt met de vijl. Ik gebruik geen elektrische frezen ! 30% van het product blijft achter  zodat de eigen nagel niet steeds geraakt wordt. De french manicure rand word hierbij wel opnieuw opgezet. Dit omdat de rand is uitgegroeid, en de eigen nagel tevoorschijn kan komen. Dit geeft een onverzorgd aanzien.

 

Het verschil tussen Gel en Acryl? 

Bij gel spreek je over een vloeibaar systeem, dat je in een uv-lamp moet uitharden. Dit bestaat uit 89% acrylaten.  Gel is zachter als acryl

Bij acryl spreek je over een poeder-vloeistof  systeem, dat binnen 1,5 minuten aan de lucht droogt. Dit bestaat uit 95 % acrylaten. Acryl is vele malen harder.

 

Is acryl schadelijk voor mijn eigen nagels ?

Nee !! Helaas bestaat hier nogal onduidelijkheid over. Acryl hecht op de natuurlijke nagels. Veel mensen trekken de nagels eraf als ze deze niet meer willen. Hierbij trek je de bovenste laag van je nagelplaat kapot. Het duurt dan maanden voordat je weer ''gezonde'' nagels hebt.

 

Bent u, uw nagels zat. Laat ze er dan professioneel afhalen.

U zult dan niet eens zien dat er ooit acryl op  heeft gezeten.

Zelfs na jaren dragen. Acryl is ademend en totaal niet schadelijk voor de eigen nagels.